Wat is een Silent Disco?

Hoe werkt het?

Een Silent Disco is, zoals de naam al zegt, een disco waarbij het helemaal stil is (op het meezingen en dansen na natuurlijk). Iedereen heeft namelijk een hoofdtelefoon op waarop de muziek te horen is. Een DJ of playlist draait muziek die via draadloze zenders naar de hoofdtelefoons verstuurd wordt. Dit gebeurt tot wel 200 meter ver!

Meerdere kanalen

Je kunt één zender gebruiken om allemaal dezelfde muziek te luisteren of bijvoorbeeld een lezing te volgen. Maar het allerleukste is het natuurlijk om meerdere kanalen gebruiken. Je kan op maximaal drie verschillende kanalen (rood, groen en blauw) muziek luisteren en als feestganger kan je onbeperkt wisselen tussen de kanalen. Zo hoort je steeds de muziek waar jij op dat moment zin in hebt. Je kunt aan de kleuren van de hoofdtelefoon zien wie naar welke muziek luistert. Zo kan je met elkaar meezingen óf juist even in je eigen wereldje en de muziek verdwijnen. Heb je twee of meer DJ’s? Dan kunnen die tegen elkaar ‘strijden’ om de meeste luisteraars. Bij een goede hit kleuren alle koptelefoons rood en is het aan de andere DJ om de feestgangers over te halen weer naar het blauwe kanaal over te schakelen. Een leuke interactie met het publiek!

Voordelen

De koptelefoons zijn makkelijk te bedienen en gaan wel 8 tot 10 uur mee. Ze zijn draadloos, dus je kunt lekker dansen en bewegen zonder rekening te moeten houden met kabels. De Silent Disco werkt met een plug & play principe; stop de zender(s) in een stopcontact en je kunt meteen beginnen!

Je kunt, mocht je dat willen, geld besparen op een DJ. Een playlist is namelijk al voldoende! Onze zenders kunnen gemakkelijk aangesloten worden op een telefoon of laptop met een Spotify playlist.

Heb je zin om te kletsen met iemand? Geen probleem; je zet je hoofdtelefoon af en je kunt elkaar perfect verstaan. Geen geschreeuw meer!

Omdat je je het geluidsniveau van je koptelefoon zelf kan bedienen is deze perfect voor mensen die niet van harde muziek houden, en je kan zelf voorkomen dat je gehoorschade oploopt.

Nog een bijkomend voordeel; je feestje kan véél langer doorgaan! Er is geen geluidsoverlast en zo kan jij tot in de late uurtjes dansen en kunnen je buren rustig slapen.

Een unieke én onvergetelijke ervaring

Een groepje gasten danst de macarena terwijl de rest aan het springen is en los gaat op hardstyle. De jongeren dansen op top 40 hits terwijl de ouderen kunnen genieten van muziek uit hun tijd. Er is voor ieder wat wils! Je gasten zullen er nog lang over napraten. Kortom; een Silent Disco is een fantastische ervaring waar je nu zelf gemakkelijk en snel thuis of op jouw (feest)locatie van kan genieten!